Informatie

Even voorstellen

Dansdocente Chantal Janssen heeft na ruim tien jaar voor verschillende verenigingen te hebben gewerkt, besloten om een eigen dansstudio te openen. Na vroeger een aantal jaren te hebben geturnd, heeft ze de overstap naar jazzdans gemaakt en mocht als jong meisje al deelnemen in een selectiegroep. Vervolgens is ze gaan assisteren en lesgeven. In 2010 heeft ze de dansopleiding van de KNGU afgerond en is ze, naast haar baan als docent Nederlands op een middelbare school, met onder andere haar selectiegroepen deel gaan nemen aan regionale en landelijke wedstrijden en demonstraties. Nadat ze met een gevorderde recreatieve groep op het Nederlands kampioenschap jazzdans had gestaan, wist ze dat ze verder wilde en kon groeien en zo begon het idee om een eigen studio te beginnen.

 Inmiddels is de dansstudio aangevuld met docentes Amy, Meike en Renee en assistentes Hannah en Marloes.

Jazzdans


Dance Factory Deventer biedt lessen aan in de stijl jazzdans met hier en daar een vleugje streetdance en modern.
 Jazzdans is ontstaan in New Orleans uit een kruisbestuiving van folk, negrospirituals, ragtime, blues en klassieke muziek. Het woord jazz staat dan ook voor zeer energieke dans. Vóór de Tweede Wereldoorlog komt deze dansvorm in Nederland terecht en gaan diverse mensen hiermee aan de slag. Jazzdans krijgt in diverse landen verschillende vormen, aangezien de muziek per land erg variërend is. Vandaag de dag is dit nog steeds het geval. Doordat de muziekstromen constant veranderen, kan men zien dat de danswereld zich hier ook op aanpast. Jazzdans is dus een zeer veelzijdige bezigheid. Door de gevarieerde muziek en de smaak van de choreograaf, verschillen alle dansen van elkaar. Dat is het mooie aan dans. Er kunnen uptempo dansen zijn, maar ook adagio.De lessen


Er wordt een gedegen les geboden waarbij een goede lesopbouw zeer belangrijk is. Elke les bestaat uit een warming up, een danscombinatie en ter afsluiting een cooling down.Globaal bestaat elke dansles uit de volgende vier stappen:1. Warming up: deze wordt meestal gedaan in de vorm van een danscombinatie van 4x8 of 8x8 tellen.
Bij kinderen t/m 6 jaar wordt er spelenderwijs opgewarmd.

2. Lichaamsscholing: dit zijn technische oefeningen gericht op: balans en behendigheid, coördinatie, expressie en kracht.
Hierbij lettend op de lichaamshouding van de danser.

3. Danscombinatie: hier kan stof in worden verwerkt die in de warming-up en tijdens de scholing aan wordt geleerd.
Van danscombinaties wordt uiteindelijk een dans gemaakt.

4. Cooling down: het gaat hier om het afkoelen van het lichaam.
De spieren worden losgemaakt en de danser komt na een fanatiek uurtje dansen, tot rust.

Connect

Wil je ons volgen op Facebook en/of Instagram? Klik dan op onderstaand icoontje waar je allerlei nieuwtjes en gegevens over optredens kunt vinden.